12 september 2020
13:30

Irsta IF P06 Grön

Referat: IFK Västerås FK P06 Lag Vit - Irsta IF P06 Grön

Höstmatch i Röda serien mot Irsta på R10, returmöte från vårens match borta. Idag möter vi ett Irsta som spelarmässigt kändes mer som det Svarta serielaget än ett lag i Röda serien. Vi får återigen samla ihop de spelare som är hela och friska och dykt upp på träningen sista tiden, vilket är ett begränsat antal. Ingen ordinarie målvakt tillgänglig idag utan vår vänsterytterback Oskar går in och gör en grym insats för laget!
Tyvärr inleder vi matchen väldigt avvaktande och stillastående. Ingen press och dålig rörelse i många delar av laget gör att det blir enkelt för Irsta som vinner perioden med 4-0.

I pausvilan pratar vi om att backlinjen måste hålla ihop och vara mer kompakt vilket kräver att mittfältet hjälper till med att markera och följa deras yttrar så att backlinjen inte dras isär i sidled. Vi går ut med inställningen att ta en period i taget och nu är det 0-0 igen. Det är ett helt annat lag som nu kliver in och gör vår bästa period under matchen. Backlinjen är kompakt, mittfältet hjälper till både i försvar och i pressen vilket ger resultat. Vi vinner perioden med 3-1 och har bud på flera mål framåt. Synd att perioden inte varade längre…

Underläge 3-5 inför sista och vi har vittring. Sista perioden blir en tät tillställningen med chanser åt båda hållen men tyvärr är vi lite för snälla i eget straffområde några gånger som gör att Irsta får flera chanser att göra mål.
Slutresultat 4-7 är ändå godkänt utifrån förutsättningarna, ett fall framåt denna knepiga höstsäsong. Extra beröm till Oskar i mål som vid flera tillfällen räddar oss kvar i matchen, Ludvig som håller rent på sin vänsterkant trots snabbt och tufft motstånd. Framåt gör James flera riktigt bra inspelningar till Omar som sätter ett par fina mål idag och James gör resten.

Killarna får inte godkänt i första perioden, med beröm godkänt i andra och en knappt godkänd avslutning men som sagt, utifrån förutsättningarna står vi upp bra och extra plus till vändningen i andra som gör att vi trots allt ger Irsta en match idag.